10 Ocak 2013 Perşembe

Çocuk ve Müzik

     Müzik, çocuk gelişimde çok yönlü ve faydalı bir şekilde kullanılabilecek eğitim araçlarından birisidir. Doğdukları günden itibaren çocukların gelişmeye en açık yönlerindendir müzik. Daha konuşmayı bile öğrenmeden eğlenceli bir şarkıya verdiği tepkilerle sizinle iletişim kurabilirler. Çeşitli dans figürlerini birçok yeteneklerinden önce geliştirip büyük bir zevkle sergilerler. Sizin önünüzde hoplayıp zıplayıp şarkılar söylemekten, dans etmekten çok hoşlanırlar. Tencere kapaklarını, plastik kapları veya kepçeleri ilk ritm denemelerinde kullanırlar. Dil gelişimi ile birlikte şarkı sözlerini ezberlemeye ve kelime hazinesi genişletmeye başlarlar. Aile içinde, misafirlerin yanında yüksek sesle şarkı söylemek hem öz güvenlerini geliştirir hem de paylaşmanın keyfini onlara yaşatır. 
    Çocuklarımızla yapabileceğimiz en eğlenceli ve kolay faaliyetler arasında müzik etkinliklerini saymak mümkündür. Evde bulduğumuz basit aletlerle, atık malzemelerle veya sadece sesimiz yettiğince vakit geçirebiliriz. Paylaşımımız artınca aile içi iletişimimiz güçlenir. Birbirimizden bıkmak yerine daha sıkı bağlar kurarız.
     
Bireyler doğuştan getirdikleri yatkınlıkların yanında aile içerisindeki yaşantı çeşitliliği ve zenginliği bazı zeka alanlarının öne çıkmasını sağlar. Bu alanlar çocuğun ileride seçeceği mesleği, zevklerini ve tercihlerini neticede hayatlarını etkileyecek sonuçlar doğurur. Müzik etkinlikleri çocukların fiziksel,dil ve kişilik gelişimlerine, matematik ve yaratıcılık becerilerine olumlu katkılar sağlar. Örneğin bir arkadaşım kızına telefon numarasını bir türlü öğretememiş. Sonunda tekerleme benzeri bir şarkı uydurarak başarılı olmuştu. 
       Biz aileler çocuklarımız mutlu, sağlıklı, her yönden başarılı ve gelişmiş olmasını isteriz. Onların becerilerini geliştirmek için her şeyi yaparız. Doğdukları ilk günden beri gelecekleri için kaygılanmaya ve gelişimlerini desteklemeye çalışırız. Biz çok beklenti içinde olmanın yanlış olduğunu anlamaya başlar onları oldukları gibi kabul ederiz. 
      Ebeveyn olmak zor bir yolda yürümektir. İşimizi kolaylaştıracak detayları bilmek hepimizi rahatlatır.  Umarım bu yolda size biraz fikir vermişimdir.Sevgiler

2 yorum :

  1. ya da oldukları gibi kabul edemeyiz!bunu yapan ne çok aile var.güzel yazı.
    teşekkürler..

    YanıtlaSil