6 Ocak 2013 Pazar

Blogun Yedeğini Alma

O kadar emek harcayarak yaptığımız blogları kaybetmeyelim ve mutlaka yedeğini alalım. Aşağıda nasıl yapıldığı anlatılıyor. Bilmeyenlere yardımı dokunur umarım. Kolay gelsin


Blog'ları içe ve dışa aktarma

Yalnızca yayınlar ve yorumlar içe/dışa aktarılabilir. Şablonumuzun bir kopyasını kaydetmek isterseniz Şablon sekmesinde yer alan Yedekle/Geri Yükle düğmesini tıklayın.
Blogger'daki içe ve dışa aktarma özellikleri sayesinde içeriğiniz tamamen özgürdür ve istediğiniz yere taşınabilir. Bu sayede blogunuzun bir kopyasını sabit sürücünüze kaydedebilir veya bir blogunuzdaki yayınları diğer bir blogunuza aktarabilirsiniz.
Import, export, and delete

Blogunuzu dışa aktarma

Blogunuzu dışa aktarmak için Ayarlar | Diğer sekmesindeki "Blogu dışa aktar" bağlantısını tıklayın.
Ardından Blogu dışa aktar düğmesini tıklayın. Blogunuz sabit sürücünüzde yedek olarak tutabileceğiniz veya başka bir blog'a aktarabileceğiniz Blogger dışa aktarma dosyası (.xml) şeklinde saklanır. Dışa aktarılan dosyalar kumanda panelinizden veya Blogger.com'dan silinmez.

Mevcut Blog'a Aktarma

Yayınlarınızı ve yapılan yorumları mevcut bir blog'a aktarmak için Ayarlar | Diğer sayfasına gidip "Blog araçları" bölümünden "Blogu içe aktar" bağlantısını tıklayın. Endişelenmeyin, içe aktarılan içerik, şablonunuzu etkilemez. Ardından, sabit sürücünüzden Blogger dışa aktarma dosyasını (.xml) seçin ve altındaki kelime doğrulamasını tamamlayın. Varsayılan olarak, içe aktarılan tüm kayıtlarınız siz kumanda panelinizden yayınlamayı seçmedikçe yayınlanmaz. Ancak tüm kayıtlarınızın hemen yayınlanmasını istiyorsanız Blog'u içe aktar öğesini tıklamadan önce Tüm içe aktarılan kayıtları otomatik olarak yayınla seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlediğinizden emin olun.
Yayınlarınızı otomatik olarak yayınlanacak şekilde yapılandırmadıysanız, yayınların web üzerinde görünmesi için Yayınlar | İçe Aktarılan sekmesinden kendiniz yayınlamanız gerekir. En üstteki onay kutusunu tıklayıp hepsini seçtikten sonra Yayınla'yı tıklayarak tüm yayınları aynı anda yayınlayabileceğiniz gibi yalnızca istediklerinizi seçerek yayınlayabilirsiniz.

1 yorum :

  1. merhaba canım
    ben dikiş dikmek sanattır bloğunun sahibesi
    eslem esma ünlü
    senden bir ricam olucak
    bloğumda oluşan teknik sorunlar sebebi ile kendime yeni blog açtım yayınlarıma artık burdan devam edicem
    bloğuma bekliyorum canım sevgilerle..
    http://benimisimdikis.blogspot.com/

    YanıtlaSil