1 Ocak 2013 Salı

1 Ocak 2013- New Year

  Bugün kısa bir yürüyüşe çıkma fırsatını yakaladım. Kendimle başa başa kaldığım nadir zamanlardan biriydi. Aslında bu aralar bu anları yaşamayı çokta istemiyorum. Etrafımda üzücü bir sürü olay oldu. Onları düşünüp tekrar tekrar üzülüyorum. Bir komşumun oğlu ciddi bir kaza geçirdi ve bu durum beni çok etkiledi. Bunun yanında maddi sıkıntıda olan arkadaşlar ve akrabalar, ölümler,  iyleşmesi zor hastalıklara yalkalananlar ve ufak tefek birkaç şey daha. Sevdiklerimiz çok olunca endişelenecek üzülecek çok şey  de buluyoruz galiba.
  Yeni yılın ilk günü umutla ve alınan yeni kararlarla başladı ama hayattımızda değişen pek bir şey olmadı da. Yeni yılı çoşkuyla kutlamamızın veya beklememizin sebebi sevmemiz olsa gerek başlangıç olan tarihleri. Pazartesi başlarız diyete. Yeni yılı bekleriz sıfırlamak için geçmişi. Hayatımızı değiştirebilmek için bile dünyaya yeniden gelsem diye başlayan cümleler kurarız. Kontrolünü elimize almak yerine yeniden başlamayı arzularız.
  Birçok insan hep taze bir başlangıca ihtiyaç duyar. Miladi takvim bize bu fırsatlardan birini veriyor her yıl 01.Ocak. Doğum tarihi kesin bilinmeyen çocuklara hemen yazılıverilir bu tarih. Ülkemizde sanırım bu tarihte doğmayıp ta doğum tarihi yılın ilk günü olan bir sürü vatandaş olmalı.
  Her şey bir yana bu aralar yeni doğan bir bebeğin güzelliğini görmeye, istediklerine kavuşan birinin sevincine, mutluluğu görmeye  ihtiyacım var.

2 yorum :

  1. Ne güzel anlatmışsınız. Bu ihtiyaçlarımız zaten yaşadığımızı bize anlatan. Allah daha beterinden korusun her kötü durumdan çıkarabileceğimiz bir güzellik olmasa yaşayabilir miyiz zaten? Umarım bir an önce atlatırsınız. Güzellikler sizinle olsun.
    Betül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşşekkür ederim.Çok düşüncelisin.daha iyiyim bazen duygular yoğunlaşıyorişte. Çok daha iyiyim.

      Sil