2 Aralık 2013 Pazartesi

İnce Deriden Mutfak Örtüleri

Bir zamanlar beyaz işi veya delik işi diye adlandırılan bir nakış çalışması vardı. Oldukça zahmetli bir çalışmaydı. Çizilen desenin etrafı dikiş makinesinde sarma işi ile sarılır. Arkasından iç bölgede kalan kumaş dikkatlice kesilirdi. Genç kızlar kurslara gider ve çeyiz sandıklarına bir tane takım veya perde yaparlardı. Ablamda ilk kez görmüştüm beyaz iş bir perdeyi. Çok da beğenmiş ve yapmayı hiç göze alamamıştım. 

Buz dolabı örtüsü

Malzemelerin çeşitlenmesi ve fikirlerin değişmesiyle deri üzerine uygulanan beyaz iş örnekleri ortaya çıkmıştı. Herkes kendi zevki ve evine göre salon takımları, halılar, klozet takımları veya mutfak takımları yapmış da bitirmiş bile. Bir arkadaşımın yaptığı mutfak takımını paylaşıyorum sizlerle. Ben de en kısa zamanda masa ortasına uzun bir örtü (runner deniyor. Road Runner geliyor aklıma hep ) ve  amerikan servis yapmayı düşünüyorum.
Raf için peçete

Nasıl yapıyorlar derseniz? Öncelikler deri istenilen ölçülerde kesiliyor. Arkasına karbon yardımıyla (siyah karbon öneririm.Kolay çıkıyormuş çünkü.) desen aktarılıyor. İnce kumaş makası yardımıyla desen çizilen yerlerden kesiliyor. Arkasına kristal tül veya başka bir tül sıvı yapıştırıcılarla yapıştırılıyor. Örtünüz hazır. 

Masa Örtüsü

6 yorum :

  1. çok hoş olmuş ince deriyi nerden buluyoruz acaba bilgi verirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkürler. Derileri halk eğitim kursları aracılığı ile alıyoruz. Deri kurslarında aracı kişiler var onlar getiriyor.

      Sil
  2. Iyi aksamlar yaptiklariniz cok şık olmus ellerinize saglik .sizden ricam bu kaliplari nerden temin ediyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Bu çalışmayı bir arkadaşım yaptı. Halk eğitim kursundan almış kalıpları.

      Sil
  3. Iyi aksamlar yaptiklariniz cok şık olmus ellerinize saglik .sizden ricam bu kaliplari nerden temin ediyorsunuz

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar bu kalıparı bütün beyaziş kalıplarından bulabilirsiniz

    YanıtlaSil