2 Şubat 2013 Cumartesi

Keçe Taçlar-Felt Buckle

Merhabalar,
Yarıyıl tatili olması nedeniyle annem, ablam, eniştem ve yeğenlerim geldi. Oğlumun keyfine diyecek yok. Tabi ben de çok mutluyum. 
   Bir yandan ders çalışıyoruz yeğenim Nazlı ile bir yandan da etkinlikler yapıyoruz. 2.sınıfa gidiyor. Bilmiyorum ki bu çocuklara matematik nasıl sevdirilir ve kavratılır. Elmaları böldük, fındıkları gruplandırdık, oyun hamurundan taneler yaptık, her yolu denedik.Soyutu somut yapmaya çalıştık. Çarpma, bölme, toplama, çıkarma derken kafayı epey yorduk. Tatlı kızım benim elinden geldiğince doğru cevap vermeye ve dikkatini toplamaya çalışıyor. Oldukça duygusal hataya yapmaya veya kızmaya hiç tahammülü yok. O zaman iyice bocalıyor. Anne babaların işi de zor çocukların da. 
Her kız çocuğu gibi takmayı takıştırmayı seviyor. Bir ara ince taçlar almıştım. Şimdi değerlendirme zamanı dedim ve elde kalan keçelerle işe koyuldum.  Elbisesinin üzerindeki kedi figüründen esinlenerek yaptık kedili olanı.  Diğer kalpli taç ise benim yorumum. Maalesef elimdeki keçeler ton ve renk açısından sınırlı sayıda. Bu durum üretimi etkiliyor tabii. Çok beğendi ve mutlu oldu. Gerçi tokaları kaybetme konusunda biraz vukuatlı ama. Dikkatli kullanması konusunda anlaştık. Öpüştük teşekkür etti. Bence çok yakıştı. Oğlum olunca yeğenlerimi süsleyerek saçlarını tarayarak kendimi tatmin ediyorum galiba. 

Malzemeler
  1. Keçe
  2. 1 adet beyaz düğme
  3. 2 adet siyah düğme
  4. İnce taç
  5. Silikon
  6. Bıyık ve burun için yün ip



2 yorum :

  1. taclar güzel olmuşlar.güle güle kullansın yeğeniniz.matematiğin genlerle ilgili olduğunu düşünüyorum.sevmeyince sevmiyor.(o sorunu yaşadım yaşıyorum ve her yolu denedim olmuyooorrrr:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Haklısınız galiba. 0-6 yaş arası geliştirilebilir diye de düşünüyorum. Çabalıyoruz işte. Size de kolay gelsin.

    YanıtlaSil