10 Şubat 2013 Pazar

Sembolik Kalp Üzerine



    İnsanın kendini ifade etme macerasının sonucunda semboller önemli yer tutmaktadır. Mağara duvarlarından teknolojik aletlere kadar süre gelen bu yolculukta bazı semboller geçerliliğini hala yitirmemiştir. Zamanın modasına göre bir sürü örnekleri türetilmiştir.
      Bazı gizli toplulukları ifade ettiği söylenenler, fikir ve düşünceleri anlatanlar, iyi niyetli olanlar ve kötü niyetli olanlar, birkaç kelimelik cümlelerin yerine geçenler yüzlercesinden bahsetmek mümkün.
      Sembolik kalp bu karmaşanın içerisinde en temiz kalpli olanlardan bence. Sevgiyi, dostluğu ve güzel hisleri ifade etmek için kullanırız. Kalpli bir aksesuar veya giysi görünce dayanamaz çoğumuz. Sevdiklerimize kalpli hediyeler hazırlarız. Olamazsa olmaz rengi de kırmızıdır. Çektiğimiz acıyı parçalanmış bir kalple anlatırız. Duygularımızın temsilcisi olarak görülen kalbimizin yegane temsilcisidir o. Severiz bu sembolü. Kullanırız her alanda. Tabii, çok abartmamak lazım her tarafı kalpli 
eşyalarla doldurmak estetik açıdan iyi sonuç vermez.    
       Sevgililer günü yaklaşıyor. Popüler kültürün popüler sembollerinde patlama yaşanır yakın zamanda. Bende bu aralar sembolik kalbin estetiğine kendimi biraz kaptırdım. Sonunda bu çalışmaları yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?


Bardak altlıkları


Origami kalpler


































3 yorum :

  1. beğenilmez mi hepsi de çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınıza teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba mimlendiniz
    http://birazyazalim.blogspot.com/2013/02/liebster-award-etkinligi.html

    YanıtlaSil