8 Şubat 2013 Cuma

Annemin Örgüleri- Traditional Knitting for baby

   Eğer annemin şimdiye kadar yaptığı örgüleri kaydetmiş olsaydım tek başına bir blog oluşturmuş olurdum. Maalesef bu işe geç başladım. Ablalarım da bir sürü örneği vardır olanları bulup fotoğraflarını çekeceğim. 
   Çocuklarımıza el örgüsü pek kullanmıyoruz artık. Hazır giyim sektörünün bize sunduğu alternatifler öyle çok ve güzel ki. Uğraşmaya gerek yok diye düşünüyoruz galiba. Hiç söylemeden örer Annem ve getirir.  "Anne oğlum karnım ağrıyor deyip duruyor" diye söylesek. "Kazakları kısa geliyordur onun" der.  Örmeye başlamıştır bile konuşmanın arkasından bir süveter. 
 
Annemin ördüğü hırkalar, patikler, yelekler, diktiği yorganlar, yetiştirdiği tavuk ve hindiler aile ekonomisine büyük katkı sağlardı. Bazen okul harçlığı  yapar bazen de mutfak masrafını karşılardık. Kalabalık bir aile için çocuklar küçükken hayat biraz zor olabiliyor. Şimdi hepimiz büyüdük ve iş sahibi olduk. Annem torunlarının yüzünü güldürüyor şimdi örgüleri ile. 
     Oğluma örgü giysiler giydiriyorum zaman zaman.  Ara sıra birkaç tane de örerim. Resimde yapılan örnekler çok farklı değil ama onları seviyorum. Çünkü  onlar annemin örgüleri. 





2 yorum :

  1. anneler hep maharetli böyle,idareli,yaratıcı,düşünceli...öpüyorum annenizin becerikli ellerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Selamları var size. Annelerin hakkı ödenmez gerçekten. Sevgiler

      Sil