29 Aralık 2013 Pazar

Saç Bandı Örnekleri

Örgü örmek ruhuma iyi geliyor bu aralar. Çabuk sonuçlanan işler yapmayı tercih ediyorum. Bunun sebebi sonucu çabuk ulaşma isteğimden olsa gerek.Konsantre olduğum zaman bir günde bitiveriyor bir tanesi. Her zaman yaptığım gibi elimdeki yünleri değerlendirdim. 
      Krem rengi ip oğluma ördüğüm bereden artakalan ip. Sütlü kahve rengi ise zamanın birinde aldığım ve bir türlü kullanamadığım bir ipti. Şimdi sonuç buldu sanırım.
       5 ilmekle başladım. 2-3 sıra ördükten sonra tam ortadaki iki ilmeği ikiye ayırıp ördüm. Böylelikle 5 olan ilmek sayısı 7 ye çıktı. Diğer sıraya geçtiğimde artırdığım iki ilmek arasından bir ilmek daha çıkardım. 7 oldu 8 ilmek. Nasıl ikiye böldüm derseniz? İpi iki kat hazırlamıştım böylelikle bir ilmek iki parça oluyor zaten. Daha sonra 3-4 sıra ördüm yine ortadaki ilmeği ikiye bölerek ayrı ayrı ördüm. 7 ilmek oldu 9. Diğer sıraya geçince tam ortadan bir ilmek daha artırdım. 9 oldu 10 ilmek.............İstediğiniz kalınlıkta artık artırma yapmadan 10-15 sıra örüp kesmeye başlıyoruz. Tam ortadaki ilmeğin 4 ilmeği ikişer ikişer örüp 2 ilmeğe düşürüyoruz. Biraz örüp kesmeyi tekrarlıyoruz. Artırdığımız sıra ile karşılaştırıp keserseniz daha iyi olur. 9-10 ilmeğe gelince ilik açıyoruz. 5 ilmek kalınca örgüyü bitiriyoruz. Tığla gül yaptım ve diktim.

 25 ilmek ile başlayıp pirinç örnek yapmaya çalıştım. Meğerse pirinç örgü böyle değilmiş. İlk sırada bir ters bir düz ördüm. İkinci sırada ters ördüğüm ilmekleri düz, düz ördüğüm ilmekleri ters ördüm. Örgüyü bitirdikten sonra iki ucu diktim. İnce bir parça örüp iğne ile büzülen kısmın üstüne diktim.  



4 yorum :

  1. çok güzel ve şık olmuşlar.ellerinize sağlık.
    yeni yılınızı kutluyorum.sağlık mutluluk ve başarı diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Size de mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuşlar. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ve yorumlarınıza çok teşekkürler.

      Sil