12 Mayıs 2014 Pazartesi

Çocuklara Rengarenk Elbise Modelleri- Dress for kids

 Baharın gelişi yazın habercisi. Parça kumaşçılarda rengarenk yazlık kumaş parçaları da gelmiş artık. Bugün bir kumaş yığının içinde kayboldum diyebilirim. İnce deriler, rengarenk şifon kumaşlar, keten ve daha bir sürü kumaşın hem metre işi hem parça halini bulmak mümkün. Artan kumaşlardan çocuk elbisesi veya eteği dikmeye bayılıyorum. Güzel olmuyor fazla ama İnternet'ten araştırınca kız çocuk elbiselerini içim açılıyor. Hepsini dikmek istiyorum. Tabii ne zamanım ne de sabrım var sadece istek. Beğendikleri sizlerle paylaşıyorum.






11 Mayıs 2014 Pazar

Nakışlı Havlu Kenarı Örnekleri

Kurdele nakışlı havlu, punç işi havlu, el ve makine nakışlı havlu örneklerini sizler için derledim. Benim bu çalışmaları yapmaya ne vaktim var ne sabrım. Halk eğitim merkezindeki marifetli hanımların ellerine sağlık.
Bahar geldi artık. Havlularda baharı getirdi. 



Ayçiçeği nakışlı havlu-Kurdele ile nakış yapılmış.

Sanırım küpe çiçeği

9 Mayıs 2014 Cuma

Mor Kimono Diktim-Kimono Sewing

Farklı kültürlerin farklı giysileri var. Çin kültüründe onlarca farklı kıyafet var. En bilenenler arsında kimono yer alıyor sanırım. Arkadaşımın kızına verilen bir performans görevi sonucu ortaya çıktı bu kimono. Kimonoyu dikerken çok keyif aldım.  Birkaç gün içerisinde bitti. Her telden tasarım blogunu kurarken bir kimono dikeceğim hiç düşünmemiştim. 

Malzemeler: 2 metre mor saten kumaş, altın sarısı su taşı, tabii ki dikiş malzemeleri

Kimononun kemeri için kalın bir dikdörtgen parça kestim.

Kimononun ön kısmı için şekildeki gibi iki adet parça kestim.


Kimononun arka parçası için bir adet şekildeki parçayı kestim. 


1 Mayıs 2014 Perşembe

Bebek Şekeri Örnekleri-2

Bebeğimiz olacağı için ne kadar seviniriz. En güzel eşyaları almak her şeyi eksiksiz yapmak isteriz.  Bebek hazırlıklara hemen başlamak isteriz. Hazırlıklara rağmen bir şeyler eksik mi diye düşünmekten kendimizi alıkoyamayız. Anneliğin belirtilerinden birini de göstermeye başlarız "endişe". Bebek şekeri seçimi doğuma yakın veya doğumdan sonra yapılır. Bebek şekeri seçimlerinizde yardımcı olur diye yayınlıyorum resimleri. Hazırlık yapanlara kolay gelsin.
 Araya bir nikah şekeri karışmış.